Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actief2460 boven de doopvont in Kasterlee

Actief2460

De nieuwe lokale politieke organisatie Actief2460 wil 'de bredere bevolking inspraak geven en met een frisse blik samenwerken aan het Kasterlee, Lichtaart en Tielen van de toekomst'.

'We zetten ons in voor een gemeente waar het goed is om te wonen en waarop we trots kunnen zijn', zegt Rita Thijs co-oprichtster.

'Met dit nieuwe initiatief willen wij de bredere bevolking aanspreken. We merken dat mensen geremd zijn zich te engageren in de lokale politiek omdat ze dan een “politieke stempel” krijgen. Onze organisatie is echter niet gebonden aan een nationale politieke partij en verwelkomt iedereen die zich wil inzetten voor onze gemeente.

We zoeken niet enkel mensen die willen opkomen voor komende gemeenteraadsverkiezingen, maar we willen ook een zo divers mogelijk klankbord (samenstellen) om input te verzamelen en ideeën af te toetsen. Hierbij ambiëren we een vertegenwoordiging van de verschillende leeftijdsgroepen, deelgemeenten en mensen met interesse in de verschillende domeinen. 

Het aantrekken van jonge mensen om op te komen bij de verkiezingen is vaak een uitdaging, de combinatie met studies of een druk gezinsleven is niet altijd evident. Bij Actief2460 kan iedereen zich engageren volgens eigen tijd en kunnen, als lid van het klankbord of als initiatiefnemer van een activiteit bijvoorbeeld. We willen voelen wat er leeft in onze gemeente om actief in te spelen op de noden.

Robin Coelmont (30 jaar) is een van de oprichters van Actief2460. Robin is nieuw in het politieke landschap maar kan rekenen op de ervaring van de andere vijf initiatiefnemers.

Met vier raadsleden die momenteel in de gemeenteraad zetelen start Actief2460 niet zonder ervaring. Rita Thijs, Pascal Jochums, Fons Brosius, Ilse Verachtert en Jef Van Hemelen willen een nieuwe generatie actieve burgers ondersteunen.

“Ik had al langer interesse om lokaal in de politiek te stappen, maar tot op heden was er geen partij waar dit kon zonder een link met de nationale politiek.” aldus Robin Coelmont.

“Dit initiatief moet echt vernieuwing brengen. We zoeken nog een aantal nieuwe kandidaten en nog veel meer mensen als klankbord.” aldus Pascal Jochums.

“Wij geven nu het startschot om burgers te vinden die, onafhankelijk van politieke kleur, willen bouwen aan onze gemeente. Mensen die het algemeen belang vooropzetten.” aldus Rita Thijs.

De komende maanden zullen we samen met de nieuwe mensen ons programma uitwerken.
Een ideale gelegenheid voor iedereen om hun stem te laten horen.

www.actief2460.be  of  info@actief2460.be

Actief2460

Actief2460

Actief2460

Deel dit artikel